Mijn favorieten

Aankoop

U ziet het vast wel eens gebeuren: enthousiaste mensen zien bij het kopen van een bepaald product iets belangrijks over het hoofd of laten hun enthousiasme teveel blijken in de onderhandeling. Bij het kopen van bijvoorbeeld een fiets is dat nog niet zo erg, maar bij het kopen van een huis kan dat grote gevolgen hebben.
U kunt deze risico's aanzienlijk verkleinen en daarnaast de kans van slagen vergroten als u ons inschakelt bij het kopen van een huis. Het voordeel voor u is dat u zich alleen nog maar hoeft te concentreren op de vraag "zou ik hier willen wonen?" en dat wij voor u alle belangrijke (juridische en andere) informatie boven water halen, de waarde taxeren en daarnaast ook de stress van de onderhandeling uit handen nemen, met een aanzienlijk grotere kans op een succesvolle onderhandeling.

Een woning kopen met behulp van Bolck Makelaardij


Wij ondersteunen u graag tijdens alle stappen:
Stap 1. Opstellen woningprofiel
Stap 2. De zoektocht
Stap 3. Woning op het oog
Stap 4. Grondig onderzoek
Stap 5. Professioneel onderhandelen
Stap 6. De koopakte

Stap 7. Gekocht!
 

Stap 1. Opstellen woningprofiel
Uw zoektocht naar de ideale woning begint met het opstellen van het woningprofiel. Tot welk type woning voelt u zich aangetrokken? Welke eisen stelt u aan omgeving, locatie en prijsklasse? Dit profiel zal dienen als uitgangspunt bij het zoeken naar uw nieuwe woonhuis.
 

Stap 2. De zoektocht
Gedurende de zoektocht ontvangt u informatie over woningen die binnen uw profiel passen. Wij houden het dagelijkse huizenaanbod scherp voor u in de gaten, onder andere via het NVM-uitwisselingssysteem.
- prijs/kwaliteit verhouding;
- courantheid;
- staat van onderhoud;
- bouwkundige staat;

- eventueel van toepassing zijnde belemmerende bepalingen.
Wanneer een huis u aanspreekt, maken wij een afspraak voor bezichtiging. Ongeacht of het woonhuis bij een particulier of bij een makelaar te koop staat. Terwijl u uw gevoel laat spreken, letten wij onder andere op de volgende aspecten van de woning:
 

Stap 3. Woning op het oog

Na de bezichtiging geven wij u een volledig waardeoordeel over de woning. Bij de beoordeling spelen o.a. ligging, grootte, type, ouderdom, onderhoud en afwerkingsniveau een rol. Hieruit vloeit een gedegen aankoopadvies voort.

Stap 4. Grondig onderzoek
Indien u een woning gevonden heeft die op het eerste gezicht aan alle wensen voldoet, wordt er gekeken welke onderzoeken noodzakelijk zijn. Daarnaast wordt er juridisch onderzoek gedaan naar o.a. de volgende zaken:
- Kadastrale recherche;
- Erfpacht en erfdienstbaarheden;
- Overige rechten en plichten.

Stap 5. Professioneel onderhandelen 
Voorafgaand aan de onderhandelingen van uw droomhuis bespreken wij met u de onderhandelingsstrategie. Vervolgens gaan wij namens u onderhandelen over de prijs met de verkoper of diens makelaar. Secundaire zaken zoals ontbindende voorwaarden, datum overdracht en de roerende zaken worden hierbij betrokken.

Stap 6. De koopakte
Als de onderhandelingen tot een overeenkomst hebben geleid, wordt de koopakte opgesteld. Wij controleren of in de koopakte alle onderdelen van de koopovereenkomst op de juiste juridische wijze zijn vastgelegd. Voordat u juridisch eigenaar wordt, gaat u met ons nogmaals het woonhuis inspecteren. Er wordt dan gekeken of de woning zich nog in dezelfde staat bevindt en of alle roerende zaken, zoals die in de koopakte staan vermeld, zijn achtergebleven.
Ten slotte begeleiden wij u bij de notaris. De koopakte wordt door de koper en verkoper ondertekend en vervolgens naar de notaris gezonden. Tijdens het bezoek aan de notaris, wanneer de akte van levering wordt ondertekend, zijn wij bij u als adviseur, getuige en woordvoerder.

Stap 7. Gekocht!
U heeft nu uw droomhuis gekocht. Na het bezoek aan de notaris mogen wij u van harte feliciteren. Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u daarmee, ook na de eigendomsoverdracht, altijd bij ons terecht.