Mijn favorieten

Aankoop

Je kent het wel: door pure enthousiasme een kritische blik verliezen. Nu is dit bij het kopen van een fiets niet zo erg, maar bij het kopen van een huis kan dit teleurstellende gevolgen hebben.
Je kunt deze risico's aanzienlijk verkleinen en de kans van slagen vergroten als je een aankoopmakelaar inschakelt bij het kopen van een woning. Wij zorgen ervoor dat jij je alleen maar hoeft te focussen op de vraag: "zou ik hier willen wonen?". Wij doen de rest en zullen voor alle belangrijke (juridische en andere) informatie boven water halen, de waarde taxeren en daarnaast ook de stress van de onderhandeling uit handen nemen. Met als gevolg;  een beduidend grotere kans op het bezit van uw droomhuis!

 
Een woning kopen met behulp van Bolck Makelaardij
Een woning kopen doe je niet dagelijks, het is een van de meeste waardevolle aankopen van jouw leven. Daarom is het zeer belangrijk om een expert in te schakelen die de belangen van jou behartigt. De makelaars van Bolck Makelaardij hebben als doel jou volledig te ontzorgen. We gaan daarbij als volgt te werk:

Stap 1. Opstellen woningprofiel
Jouw zoektocht naar de ideale woning begint met het opstellen van het woningprofiel. Tot welk type woning voel jij je aangetrokken? Welke eisen stel je aan omgeving, locatie en prijsklasse? Dit profiel zal dienen als uitgangspunt bij het zoeken naar jouw nieuwe woonhuis.

Stap 2. De zoektocht
Gedurende de zoektocht ontvang je informatie over woningen die binnen jouw profiel passen. Wij houden het dagelijkse huizenaanbod scherp voor jou in de gaten, onder andere via het NVM-uitwisselingssysteem. Wanneer een huis jou aanspreekt, maken wij een afspraak voor bezichtiging. Ongeacht of het woonhuis bij een particulier of bij een makelaar te koop staat. Terwijl jij jouw gevoel laat spreken, letten wij onder andere op de volgende aspecten van de woning:
- prijs/kwaliteit verhouding;
- courantheid;
- staat van onderhoud;
- bouwkundige staat;
- eventueel van toepassing zijnde belemmerende bepalingen.

Stap 3. Woning op het oog
Na de bezichtiging geven wij jou een volledig waardeoordeel over de woning. Bij de beoordeling spelen o.a. ligging, grootte, type, ouderdom, onderhoud en afwerkingsniveau een rol. Hieruit vloeit een gedegen aankoopadvies voort.

Stap 4. Grondig onderzoek
Indien jij een woning gevonden hebt die op het eerste gezicht aan alle wensen voldoet, wordt er gekeken welke onderzoeken noodzakelijk zijn. Daarnaast wordt er juridisch onderzoek gedaan naar o.a. de volgende zaken:
- Kadastrale recherche;
- Erfpacht en erfdienstbaarheden;
- Overige rechten en plichten.

Stap 5. Professioneel onderhandelen
Voorafgaand aan de onderhandelingen van jouw droomhuis bespreken wij met jou de onderhandelingsstrategie. Vervolgens gaan wij namens jou onderhandelen over de prijs met de verkoper of diens makelaar. Secundaire zaken zoals ontbindende voorwaarden, datum overdracht en de roerende zaken worden hierbij betrokken.

Stap 6. De koopakte
Als de onderhandelingen tot een overeenkomst hebben geleid, wordt de koopakte opgesteld. Wij controleren of in de koopakte alle onderdelen van de koopovereenkomst op de juiste juridische wijze zijn vastgelegd. Voordat jij juridisch eigenaar wordt, ga je met ons nogmaals het woonhuis inspecteren. Er wordt dan gekeken of de woning zich nog in dezelfde staat bevindt en of alle roerende zaken, zoals die in de koopakte staan vermeld, zijn achtergebleven.
Ten slotte begeleiden wij je bij de notaris. De koopakte wordt door de koper en verkoper ondertekend en vervolgens naar de notaris gezonden. Tijdens het bezoek aan de notaris, wanneer de akte van levering wordt ondertekend, zijn wij aanwezig als adviseur, getuige en woordvoerder.

Stap 7. Gekocht!
Je hebt jouw droomhuis gekocht. Na het bezoek aan de notaris mogen wij je  van harte feliciteren. Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben, dan kan je, ook na de eigendomsoverdracht, altijd bij ons terecht.

De makelaars van Bolck Makelaar vinden transparantie erg belangrijk. Dit betekent dat we je zullen begeleiden en adviseren waar nodig. De een zou hier meer behoefte aan hebben dan de ander. Daarom bieden wij de services van de rol als aankoopmakelaar aan in verschillende gradaties. Aan jou de keus in hoeverre je er gebruik van wil maken! Wij helpen je in ieder geval graag met de zoektocht!

Bolck Makelaar Zevenaar Paulien Elfie