Mijn favorieten

Verkoop

Je hebt besloten om jouw woning te verkopen, hier komen veel zaken bij kijken. Hoe bepaal ik de vraagprijs? Welke risico’s loop ik? Hoe verkoop ik mijn woning zo snel mogelijk? Hoe stel ik een koopovereenkomst op? 
Vooral in de huidige markt is een goed en betrouwbaar advies voor de verkoop van de woning enorm belangrijk, want het kan ineens allemaal snel gaan. Juist in deze tijd kunnen wij van toegevoegde waarde zijn bij de verkoop van jouw woning, doordat wij op de hoogte zijn van alle actuele zaken. Naast een gratis waardebepaling geven wij vrijblijvend advies over de te bepalen vraagprijs en eventuele aanpassingen aan uw woning om het verkoop klaar te maken. 

Door onze jarenlange kennis en ervaringen op de woningmarkt zijn we op de hoogte van wat er in de markt speelt en spreken we de juiste kanalen aan om een perfecte match tot stand te brengen tussen jouw woning en de koper. Wij helpen je graag!

Jouw woning verkopen met behulp van Bolck Makelaardij
Het begint natuurlijk allemaal met een uitgebreid informerend gesprek, waarin je alle wensen met ons bespreekt. Aansluitend zal er een advies op maat volgen, gericht op jouw persoonlijke wensen en behoeften. Daarna kan het verkoopproces, zoals hieronder beschreven, beginnen. Uiteraard lichten wij dit graag mondeling toe, dus bel ons gerust, vul onderstaand contactformulier in of kom  langs bij ons op kantoor.

Stap 1: Vraagprijs bepalen
Het vaststellen van de waarde en vraagprijs is één van de belangrijkste onderdelen. Hierin schuilt namelijk een groot risico: teveel vragen voor jouw woning kan tot gevolg hebben dat serieuze kopers worden afgeschrikt en dat de woning lang te koop staat. Mensen vragen zich na een tijdje vaak af waarom de woning niet verkocht is en dat werkt negatief op de opbrengst. Te weinig vragen is uiteraard ook niet de bedoeling. Wij als makelaar kunnen je hierin perfect begeleiden.

Naast de inspectie van uw woonhuis om de bouwkundige staat te bepalen, verrichten wij ook juridisch onderzoek naar de volgende zaken:
- Kadastrale recherche;
- Erfpacht en erfdienstbaarheden;
- Overige rechten en plichten.

Stap 2: Publiciteitsplan opstellen
Samen met jou bespreken wij welke promotiemiddelen we het beste kunnen inzetten om jouw woonhuis zo goed mogelijk aan te bieden op de markt.
Promotiemiddelen zijn bijvoorbeeld:
- Presentatie van uw woning op www.funda.nl;
- Presentatie van uw woning op www.bolckmakelaardij.nl;
- Presentatie van uw woning op social media (Facebook, Twitter, LinkedIn);
- Plaatsen van een tuinbord;
- Opname van uw woning in het NVM-uitwisselingssysteem;
- Presentatie van uw woning bij andere NVM-makelaars in de regio;
- Adverteren (regionaal of landelijk dagblad/woonmagazines).

Stap 3: Woning verkoop gereed maken
De eerste indruk is erg belangrijk!
Zorg dat de woning er netjes uitziet. Denk hierbij aan de buitenkant van de woning, maar ook aan de binnenkant. Ruim de hal en kamers op en investeer in een kleine onderhoudsbeurt. Zorg dat de temperatuur aangenaam is, dat de woning fris ruikt en het juiste licht aanwezig is voor een goede presentatie van jouw woning. 

Stap 4: Bezichtigingen
Wanneer er geschikte kopers voor jouw huis zijn, maken wij een afspraak voor een bezichtiging.
Wij zorgen ervoor dat de toekomstige koper een goed beeld van jouw woonhuis krijgt. Dit is van groot belang voor de onderhandelingen in een later stadium. 

Stap 5: Onderhandelingen
Indien er een geschikte koper is gevonden, onderhandelen wij namens jouw met de koper of diens makelaar. Het hele proces, vanaf het eerste bod tot en met de uiteindelijke overeenstemming, wordt met jouw besproken. 

Stap 6: Ondertekening van de koopovereenkomst
Als de onderhandelingen tot een overeenkomst hebben geleid, maken wij de koopakte op. Deze wordt met de koper en jou besproken en vervolgens ondertekend. Er worden tevens afspraken gemaakt over de eventuele overname van roerende zaken. 

Stap 7: Naar de notaris
Ten slotte begeleiden wij je bij de notaris. Wij zorgen ervoor dat de notaris, de koper en jij als verkopende partij, de akte krijgen. Er wordt met jou een tijd en datum afgesproken voor de levering bij de notaris. Tijdens het bezoek aan de notaris zijn wij aanwezig als adviseur, getuige en woordvoerder. Na het bezoek aan de notaris is de verkoopprocedure afgerond.

De makelaars van Bolck Makelaardij kunnen met hun jarenlange ervaring jou adviseren en begeleiden bij de te stellen vraagprijs, het voeren van onderhandelingen en de juridische kwesties. Dit kan je uiteindelijk veel geld besparen! Indien je bepaalde zaken liever zelf regelt, is dit natuurlijk ook mogelijk. Je bepaalt dus zelf wat wij voor jou betekenen!

Bespreek samen met de makelaars van Bolck de mogelijkheden en neem vrijblijvend contact met ons op via 0316-524128 of info@bolckmakelaardij.nl.

Bolck Makelaar Zevenaar Huisje


 

Bel mij

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring