Mijn favorieten

Verhuur

U wilt uw woning (tijdelijk) verhuren. Hier komt veel bij kijken, want u doet zaken in een lastige markt met vaak wijzigende regelgeving. Welke huur kunt u vragen? Waar moet u rekening mee houden? 

Bolck Makelaardij kan u helpen bij het beantwoorden van deze vragen. Wij zijn als NVM-makelaar altijd goed op de hoogte van de laatste marktontwikkelingen. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek, wij voorzien u graag van een eerlijk advies over de mogelijkheden.

Uw woning of bedrijfsobject verhuren via Bolck Makelaardij

Wij ondersteunen u graag tijdens alle stappen:
Stap 1: Het aanbieden van de woning
Stap 2: De bezichtiging
Stap 3: De acceptatie
Stap 4: De huurovereenkomst

Stap 1: Het aanbieden van de woning
Samen met de Gerald Bolck bespreekt u de woning die u wilt verhuren. De afmetingen en bijzondere eigenschappen worden genoteerd en u geeft aan welke eisen u stelt aan de potentiële huurder. 
Een belangrijk aspect is het bepalen van de juiste huurprijs. Gerald Bolck is als geen ander op de hoogte van de markt en kan dan ook voor u een reële maximaal haalbare huurprijs vaststellen. Zo kan uw huurwoning uitgebreid en met alle kenmerken op www.funda.nl worden geplaatst.

Stap 2: De bezichtiging
De gegevens van uw pand zijn gekoppeld aan de zoekcriteria en woonwensen van de woningzoekende. Ook is gekeken naar de eisen die u stelt aan potentiële huurders. Komt dit met elkaar overeen, dan worden geïnteresseerde kandidaten uitgenodigd om de woning te bezichtigen. Tijdens de bezichtiging wordt duidelijk waarom de kandidaat-huurder geïnteresseerd is in juist uw woning en waar eventuele aanvullende vragen liggen. Wij brengen na de bezichtiging altijd verslag aan u uit over het resultaat.

Stap 3: De acceptatie
Er wordt zorgvuldig gekeken naar uw eisen en wensen, want u neemt uiteindelijk de beslissing of u in zee gaat met de huurder. Tevens is er de mogelijkheid om een NVM-Woontoets uit te voeren, uw toekomstige huurder wordt in dat geval gescreend op bijvoorbeeld kredietwaardigheid en identiteit.

Besluit u de kandidaat-huurder te accepteren? En besluit de kandidaat-huurder uw woning te accepteren? Dan controleren wij samen met de kandidaat-huurder de woning en wordt er een inspectierapport opgesteld. Zo hebt u beiden meteen een duidelijk overzicht van de staat van de woning. Gaat de kandidaat-huurder akkoord, dan wordt een lijst opgesteld met over te nemen zaken zoals een vloer of een gordijnrails. Ook hierin ondersteunen wij u.

Stap 4: De huurovereenkomst
Voor huurovereenkomsten nemen wij, net als alle andere NVM-makelaars, over het algemeen het meest recente contract van de ‘Raad voor onroerende Zaken’ (ROZ) als basis. In de huurovereenkomst worden de standaardgegevens en eventuele bijzondere bepalingen opgenomen. 

Na tekening van de overeenkomst vindt de sleuteloverdracht plaats. De huurder wordt door ons uitgebreid geïnformeerd over hun rechten en plichten. Zo komen de huurder en verhuurder niet voor verrassingen te staan.