Mijn favorieten

Verhuur

Indien je jouw woning (tijdelijk) wilt verhuren komt er veel bij kijken. De verhuurmarkt kent namelijk veel wijzigingen in regelgeving. Daarnaast moeten er met dingen rekening worden gehouden als de maximale huurprijs.
Bolck Makelaardij kan je hierbij helpen. Wij zijn als NVM-makelaar altijd op de hoogte van de laatste marktontwikkelingen omtrent huur en verhuur. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek, wij voorzien je graag van een eerlijk advies over de mogelijkheden. 


Wij ondersteunen je graag tijdens alle stappen van het verhuren.

Stap 1: Het aanbieden van de woning
Samen met de makelaar bespreekt je de woning die je wilt verhuren. De afmetingen en bijzondere eigenschappen worden genoteerd en jij geeft aan welke eisen je stelt aan de potentiële huurder. 
Een belangrijk aspect is het bepalen van de juiste huurprijs. De makelaars van Bolck Makelaardij zijn als geen ander op de hoogte van de markt en kan dan ook voor jou een reële maximaal haalbare huurprijs vaststellen. Zo kan jouw huurwoning uitgebreid en met alle kenmerken op www.funda.nl worden geplaatst.

Stap 2: De bezichtiging
De gegevens van jouw woning zijn gekoppeld aan de zoekcriteria en woonwensen van de woningzoekende. Ook is gekeken naar de eisen die je stelt aan potentiële huurders. Komt dit met elkaar overeen, dan worden geïnteresseerde kandidaten uitgenodigd om de woning te bezichtigen. Tijdens de bezichtiging wordt duidelijk waarom de kandidaat-huurder geïnteresseerd is in juist jouw woning en waar eventuele aanvullende vragen liggen. Wij brengen na de bezichtiging altijd verslag aan jou uit over het resultaat.

Stap 3: De acceptatie
Er wordt zorgvuldig gekeken naar jouw eisen en wensen, want jij neemt uiteindelijk de beslissing of je in zee gaat met de huurder. Tevens is er de mogelijkheid om een NVM-Woontoets uit te voeren, uw toekomstige huurder wordt in dat geval gescreend op bijvoorbeeld kredietwaardigheid en identiteit.

Besluit je de kandidaat-huurder te accepteren? En besluit de kandidaat-huurder jouw woning te accepteren? Dan controleren wij samen met de kandidaat-huurder de woning en wordt er een inspectierapport opgesteld. Zo heb je beiden meteen een duidelijk overzicht van de staat van de woning. Gaat de kandidaat-huurder akkoord, dan wordt een lijst opgesteld met over te nemen zaken zoals een vloer of een gordijnrails. Ook hierin ondersteunen wij je.

Stap 4: De huurovereenkomst
Voor huurovereenkomsten nemen wij, net als alle andere NVM-makelaars, over het algemeen het meest recente contract van de ‘Raad voor onroerende Zaken’ (ROZ) als basis. In de huurovereenkomst worden de standaardgegevens en eventuele bijzondere bepalingen opgenomen. 

Na tekening van de overeenkomst vindt de sleuteloverdracht plaats. De huurder wordt door ons uitgebreid geïnformeerd over hun rechten en plichten. Zo komen de huurder en verhuurder niet voor verrassingen te staan.
 
Mocht u meer informatie willen met betrekking tot (ver)huur van een woning of bedrijfsobject neem dan gerust contact met ons op.