Mijn favorieten

NVM Makelaar

NVM betekent kwaliteit
NVM staat voor Nederlandse Vereniging van Makelaars o.g.en vastgoeddeskundigen NVM. De NVM is de grootste branchevereniging in de makelaardij en bestaat al meer dan 110 jaar. Als je je woning verkoopt, wil je er zeker van zijn dat alles goed geregeld wordt. Als je kiest voor een NVM-makelaar kies je voor deskundigheid en kwaliteit. Een NVM-makelaar word je namelijk niet zomaar:
 
- Iedere NVM-makelaar heeft een afgeronde makelaarsopleiding. Jaarlijks dient hij te voldoen aan de vastgestelde educatieverplichting om zijn kennis up-to-date te houden.
- De NVM-makelaar kent de lokale markt goed en is op de hoogte van alle aspecten van aan- en verkoop en juridische haken en ogen.
- Hij weet precies welke marketing- en communicatiemiddelen hij moet en kan inzetten voor de verkoop van je woning. Van het maken van advertentieteksten tot de inzet van sociale media.
- Hij heeft bouwkundig inzicht, kan de waarde van je woning bepalen en houdt zich aan de NVM Erecode.
  De NVM Erecode bevat gedragsregels waar iedere NVM-makelaar zich aan dient te houden.

Aankoop- of verkoopmakelaar?
Als je je bij de aankoop van je nieuwe woning laat begeleiden door een eigen makelaar dan spreek je van een aankoopmakelaar.
Laat je de verkoop van je woning door een makelaar uitvoeren, dan spreek je van een verkoopmakelaar.
 
Uiteraard kan een NVM-makelaar de ene keer aankoopmakelaar zijn en de andere keer verkoopmakelaar, maar hij zal bij één woning nooit zowel als aankoop- als verkoopmakelaar optreden. Dit laat de NVM Erecode niet toe, om belangenverstrengeling te voorkomen. De NVM-makelaar behartigt de belangen van zijn opdrachtgever.

Wat kan de NVM-makelaar voor jou betekenen?
Als je besluit je woning te verkopen, dan kun je een vrijblijvend gesprek aanvragen bij een NVM-makelaar.
Je kunt het verkoopproces van begin tot einde laten regelen of kiezen voor bepaalde deeldiensten. Het pakket aan activiteiten dat je afspreekt, bepaalt de hoogte van de vergoeding (de courtage) die de NVM-makelaar voor zijn inspanningen ontvangt. Courtage wordt vaak pas achteraf in rekening gebracht.

Heeft u nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Wij komen graag vrijblijvend bij u langs om op al uw vragen antwoord te geven!


 

Contact

Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring